Dag 5: Gamedrive Tarangire national park

Dag 5: Gamedrive Tarangire national park

’s Ochtends had Jannie een rustig ontbijtje, lichte maagproblemen, dus geen eieren met spek. De rest ging weer voor de volle treatment.
Om 8 uur waren we klaar voor vertrek. Een lange dag. Meteen al leeuwen met welpen gezien, in de buurt van de rivier (waarnaar het park vernoemd is).  Ook wrattenzwijnen (pumbas) en een jakhals.

Verder veel vogels, o.a. hummingbirds, kingfishers (ijsvogels) en zeearenden.

Aan het eind van de ochtend waren we al aan de noordkant van het park beland. Een desolaat landschap. Stukken platgebrand met een functie. Hier komt dan vers kort gras vol vocht voor de gazelles.  O ja bijna vergeten, we zagen ook nog een luipaard in de boom, met prooi! Wat zijn die beesten moeilijk te ontdekken.
Uiteindelijk waren we best wel gaar en klaar voor lunch. Deze was prima en met de buikjes rond (ik weet het, bij mij niet zo moeilijk) gingen we met veel zin verder met de gamedrive. Eerst twee jonge olifantjes gezien, die waren afgedwaald van hun familie. Deze was in geen velden en wegen te zien. Of ze het gaan redden? Trouwens het stikt er van de olifanten in dit park. Duizenden.
Gelukkig hebben we een goede gids, Rogate. Hij weet veel over de flora en fauna in het park en overhoort ons met grote regelmaat. Meestal moeten we het antwoord schuldig blijven….
Handig van de gidsen is dat ze elkaar tippen, zodat als er leeuwen zijn gesignaleerd de anderen deze ook kunnen bekijken. Hij legde uit dat het ook wel soort competitie is en dat hij ook niet altijd de locatie verraadt. Zodat we een tijdje het alleenrecht hebben. Of geeft het alleen aan z’n vrienden door. Slim is hij wel en bovendien een uitstekend chauffeur.

Door dat systeem van elkaar tippen zagen we nog een luipaard en het was een joekel. De grootte van een vrouwtjes-leeuwin. Maar weer zeer moeilijk te ontdekken. Het zijn echt meesters van de camouflage. Na dit hoogtepunt, zakten we een beetje in, totdat we bij de badende olifanten kwamen. Wat een heerlijk gezicht, al die grote kolossen in die poel. Daar word je echt vrolijk van. En bovendien  kregen we zelf ook zin in zwemmen. Het was tijd om terug te gaan naar de lodge.  Onderweg nog giraffes, zebra’s, bavianen, struisvogels en impala’s gezien.

Het was een prachtige lange dag.  Dus aangekomen bij de lodge meteen de zwemkleren en een een frisse duik. Daarna nog even lekker zonnen met een serengeti (of was kilimanjaro) pilsje erbij. Mooi leven!

Voordat we gingen eten nog even heerlijk gezeten op het 5 sterren terras, met zijn geweldige uitzicht op het park en nadat de duisternis was ingevallen lekker dineren, nog even nazitten en naar bed.

De volgende dag moesten we nl. vroeg op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.