De vakantie is voorbij

De vakantie is voorbij

We zitten nu alweer een paar dagen in Gouda en dat is afzien. Werk is alweer begonnen, maar mijn hoofd zit nog steeds in Tanzania. Het weerzien met dit mooie land heeft een enorme indruk op me gemaakt.  Maar ja, het is ook wel iets anders dan een “gewone” campingvakantie naar Frankrijk, Spanje of Italië.

We moeten het voorlopig maar doen met de foto’s. Binnenkort verschijnen met enige regelmaat linkjes naar mijn foto-albums op Picasa. Hier kunnen wij in ieder geval “lekker bij wegzwijmelen” en misschien heeft de toekomstige reiziger naar Tanzania er ook nog wat aan. In ieder geval veel kijkplezier.

Rest mij nog de mensen te bedanken die deze reis naar Tanzania mogelijk hebben gemaakt:

 1. De dames van Explore Tanzania,  Marjolijn Duller-Pronk en Marloes Pronk. Zij hebben de reis voor ons op maat samengesteld, prachtige verblijfplaatsen uitgezocht en gezorgd voor een perfecte organisatie tijdens de reis, waardoor wij nergens meer aan hoefden te denken. Bedankt!
 2. Rogate John Mollel, onze uitstekende gids. Werkzaam als boer, getrouwd en vader van twee kinderen en daarnaast gids bij Wayo Africa. Stond altijd voor ons klaar. Kabeltje vergeten? Maakt niet uit. We gaan op zoek. Telefoon kwijt? No worries, komt wel een oplossing. Bracht ons de liefde bij voor de vogels en dan met name de superb starling en de red-billed hornbill 😉 Overhoorde ons met grote regelmaat, waarbij wij met bijna net zo’n grote regelmaat het antwoord schuldig moesten blijven. Uitstekend chauffeur, respect voor natuur en mens. Prima gast!!
 3. Onze Gids in Dar es Salaam, van Hippo Tours. Hij heeft ons door Dar es Salaam geleid, samen met mij onderhandeld met de gevangenisdirecteur. Please, please sir, mogen we a.u.b. ons huis in Ukonga bekijken. Helaas niet 🙁
  Zorgde voor een heerlijke lunch locatie midden in Dar es Salaam.
 4. Muhudin van Marzouk Tours. Prima verzorging van het vervoer van en naar Matemwe en Stone Town
 5. Alle eigenaren en medewerkers van de lodges en hotels die we bezocht hebben.
 6. Speciaal de eigenaren van Rhotia Valley Tented Lodge. We zijn zeer onder de indruk geraakt van het goede werk dat zij daar leveren met hun Children’s home.
 7. De KLM en dan met name de vele films die zij aanbieden, waardoor de reis er naar toe en weer terug nog enigszins dragelijk is.
 8. Allen binnenlandse vliegtuig-maatschappijen – vooral die waar we in de cockpit mochten zitten – en de veerboot-maatschappij voor de geweldige transfers en nee, we zijn niet gezonken.
 9. En onszelf, natuurlijk.
Asante Sana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.