Dag 2: Arusha

Dag 2: Arusha

Na een lekker, doch ietwat koude nacht, zijn we de dag begonnen met een uitgebreid, heerlijk ontbijt. Scrambled eggs met worst, spek en fruit. Heerlijke mango, ma.  Je hebt gelijk, in Tanzania smaakt hij veel lekkerder dan in Nederland.
Wat opvalt is dat er rond zo’n lodge enorm veel mensen rondlopen, met allerlei kleine klusjes.  Deze vorm van economie kennen we niet meer in de westerse samenleving.
Terug in onze appartement besloten mijn dochter en ik even het terrein te verkennen. We werden meegenomen door een bewaker, waarvan er ook wel een stuk of tien rondlopen (elk uitgerust met een gummiknuppel of een andersoortig slagwapen).  In ras tempo , vergezeld door de hond Guiness), werd de heuvel beklommen. Vanaf de flanken van de heuvel had je een mooi uitzicht op Arusha en omgeving. Alleen jammer dat het zo bewolkt was, anders hadden we Mount Meru en de Kilimanjaro kunnen zien liggen.
In de middag zijn we met de taxi naar Arusha gegaan. Eerst wat geld pinnen, want we hadden alleen nog maar dollars op zak, en vervolgens door The Cultural Heritage. Een tentoonstellingsruimte met allerlei fraai houtsnijwerk en schilderen. We hebben daar heerlijk geluncht en  de kinderen daar de echte Fanta Orange laten proeven (echt veel lekkerder dan in Nederland). Tegen half vier reden we weer terug door het chaotische verkeer van Arusha. Gaf ons meteen een kans het straatbeeld van deze stad eens goed in ons op te nemen. Een gigantisch verschil met ons kikkerlandje. Overal mensen, die overal en nergens mee bezig zijn. Het leven speelt zich hier vooral op straat af en ik ga onze gids Rogate zeker eens vragen hoe de economie hier in elkaar steekt.
Nadat we waren teruggekeerd bij onze lodge zouden we eerst nog even zwemmen, maar dat was een slecht idee. Het onverwarmde zwembad was echt te koud. Maar het biertje smaakte er niet minder om.
In de avond nog even lekker gegeten in het restaurant en vroeg naar bed.

2 gedachten over “Dag 2: Arusha

  1. Dag 2 bij het ontbijt kwam het heimwee al opzetten,als het helder weer is s,avonds de
    sterrenhemel in je opnemen. geniet ervan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.