De laatste dagen op Zanzibar

De laatste dagen op Zanzibar

De laatste dagen van onze vakantie naar Tanzania stond in het teken van relaxen met een hoofdletter R. En waar kan dit beter dan op Zanzibar?
De eerste avond waren we in Stone Town. We kwamen er laat in de middag per veerboot aan. Al snel werden we door de plaatselijke agent naar ons hotel gebracht, Het Swahili House midden in het hartje van Stone Town. Een prachtige hotelletje met een een schitterend dakterras, met uitzicht over heel Stone Town.

We hebben hier heerlijk gegeten, ja alweer, en genoten van het uitzicht.

Vanochtend erg vroeg wakker geworden. Moest even wennen aan het feit dat we nu op een islamitisch eiland zijn. Midden in de nacht werd ik wakker door een muezzin die van een minaret verkondigde dat allah toch wel erg groot is. Daarna heb ik de slaap maar slecht kunnen vatten. Het was ook warm, dat zou ook de oorzaak kunnen zijn geweest. In ieder geval, om half 7 besloot ik maar het bed te verlaten. Jannie sliep, zoals gewoonlijk door alles heen. Nadat ik me had aangekleed, ben ik stilletjes naar beneden gelopen.
Een beetje door de straten geslenterd. Stonetown ontwaakte uit eeen diepe rust. De straatvegers veegden de straat schoon met hun bezem. Voor de rest was het nog erg rustig. Ik besloot om niet echt ver van het Swahili House af te dwalen. Door de wirwar van straatjes is het erg moeilijk te bepalen waar je bent.  Na verloop van tijd maar weer terug naar het hotel. Nog even internet checken, Hoe is het met de Olympische Spelen? Nog niet veel soeps.

Tijd voor ontbijt dan  maar en daarna tassen weer inpakken want we gingen naar Matemwe. Via goed geasfalteerde wegen (wat een verschil met de serengeti) waren na een klein uur op de plek van bestemming. We werden gastvrij onthaald en binnen no time zaten we in ons nieuwe onderkomen. Weer viel overigens wel een beetje tegen. Donkere luchten, harde wind en zelfs regen. De temperatuur was echter ok. De tijd van relaxen is aangebroken.

En dat hebben we dus ook gedaan. Alles stond in het teken van zo weinig mogelijk doen. Beetje rondhangen op het strand en zwembad.

Wat snorkelen bij het Mnemba atol. Mooie heldere zee daar en veel vissen, zoals dolfijnen (hoogtepunt!) en pijlstaart-roggen en natuurlijk het Nemo-visje.

Ook hebben we de spicetour gedaan (verplichte kost), maar toch wel leuk om te zien hoeveel specerijen ze op dat eiland verbouwen en wat je zoal mee kunt doen (geneeskrachtige werking). Moest meteen denken aan Klazien uut Zalk 😉

Op de één na laatste dag hebben we besteed aan een wandeling op het rif, samen met een gids.Was verrassend leuk om te doen. De gids liet ons zien hoe lokale vissers inktvissen vangen en je kreeg meteen een goed beeld hoe de lokale bevolking daar met hun bestaan bezig was.

Die middag hebben Ewout en ik nog gevaren op een dhow. Mooi om te zien hoe ze met zo’n primitief bootje weten om te gaan en welke snelheden ze er mee bereiken.

De laatste dag van onze vakantie hebben we nog benut door Stone Town bij daglicht te bezichtigen. Nog wat last-minute shopping gedaan en ook weer lekker geluncht. Tegen 4 uur werden we naar het vliegveld van Zanzibar gebracht en mede dankzij het goed werk van onze co-piloot bereikten we laat in de middag Dar Es Salaam.

Daar hebben we nog genoten van onze laatste maaltijd op Tanzaniaanse bodem.

De volgende ochtend kwamen we brak aan in ons eigen kikkerlandje. De vlucht was niet echt prettig, weinig geslapen.
Kortom, het leek wel of we geen afscheid wilden nemen van dit prachtige land en ja, dat is natuurlijk ook zo.

Wat hebben we een geweldige vakantie gehad en wat hebben we een indrukken opgedaan. De overweldigende natuur, de behulpzame mensen, de armoe, de tegenstellingen.
Het was een vakantie om nooit te vergeten!!!

4 gedachten over “De laatste dagen op Zanzibar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.