Van Manizales naar Cartagena

Van Manizales naar Cartagena

Waar waren we ook al weer gebleven, de vorige keer. We zouden naar de Vulkaan, maar niet te voet. Zo gezegd, zo gedaan. Het was een lange, maar prachtige tocht, met een minibus en 8 andere reisgenoten, waaronder Pieter en Barbara uit Aruba, die bij hetzelfde hotel verbleven. Het was leuk om met hen deze dag mee te maken.
We vertrokken al om kwart over zes in de ochtend. Om 8 uur hadden we er al een aardige reis opzitten en kregen we een stevig Colombiaans ontbijt aangeboden.   De tocht voerde verder naar 4500 meter. Met tussenpozen mochten we de bus uit voor een kleine wandeling in het gebied en de gids liet ons met veel passie alles zien over dit  gebied. De trots straalde van zijn gezicht af. Toen we uiteindelijk op 4500 meter waren aangekomen werd er nog een een spirituele ceremonie uitgevoerd. We moesten met zij n allen in een kring staan en de gidsen begonnen een soort gebed, dankwoord, te richten aan de vulkaan en moeder aarde. Het respect voor de vulkaan en de natuur spatte er van af. Niet gek, want nog geen dertig jaar geleden, zorgde een uitbarsting ervoor dat een volledige stad van 20000 inwoners compleet werd bedolven door een gloeiend hete kolkende watermassa. Ik vond het prachtig en ontroerend om te zien hoe de colombianen opgingen in deze ceremonie.

De dag zelf werd afgesloten met een heerlijke ontspannende activiteit bij een van de vele hotsprings.

De volgende dag hebben we een heerlijke tocht gemaakt dwars door het bergachtige achterland van Manizales. Wat is het daar mooi. Enorm veel koffieplantages, bananenbomen en bamboe (dat laatste had ik daar helemaal niet verwacht). Onze privé chauffeur, die jammer genoeg alleen Spaans sprak, voerde ons langs allerlei leuke kleine stadjes, zoals Neira, Azanzazu en Salamina.     Achteraf heb ik er spijt van dat ik van te voren niet op een cursus Spaans voor beginners ben gegaan. In Colombia is een beetje kennis van de Spaanse taal eigenlijk wel een vereiste, als je een beetje contact wil hebben met de plaatselijke bevolking.

Nadat we 4 augustus afscheid hebben genomen van zalige appartement in Manizales, zetten we de reis voort naar La Estrella, een plaatsje vlak bij Medellin. We besloten Medellin nu nog niet te bezoeken (misschien later) en de volgende dag te vliegen naar Cartagena, waar we de komende 2 dagen verblijven.  

Adios.


Eén gedachte over “ Van Manizales naar Cartagena

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.