Oud en nieuw in Sevilla

Oud en nieuw in Sevilla

Oud en nieuw in Sevilla midden in coronatijd was dat nou zo’n goed idee?

Nou wij vonden van wel. Ter ere van ons 25 jarige huwelijk hadden we de kinderen al een tijdje beloofd dat samen iets zouden gaan doen en in dit najaar namen we gezamenlijk het besluit om naar Sevilla te gaan. Nou daar hebben we geen seconde spijt van gehad. Wat een heerlijke stad, wat een zalig temperatuurtje (20 graden) en door corona relatief weinig toeristen, waardoor alle bezienswaardigheden prima te doen waren.

We hadden een prachtig appartement, geschikt voor 5 personen, midden in de Barrio de Santa Cruz, vlak naast het Alcazar en de Giralda toren, de kathedraal.

Santa Cruz is een heerlijke wijk met veel tapasbarretjes, leuke restaurants en veel kleine winkeltjes. Je kunt er heerlijk uit eten en genieten van de Spaanse wijnen, wat we dan ook volop hebben gedaan.

De belangrijkste bezienswaardigheden liggen in Sevilla sowieso op loopafstand van elkaar, wat de stad prima geschikt maakt voor een stedentrip.

Wat hebben we zoal bekeken?

Veel, maar lang niet alles. We hebben vooral veel gelopen door het centrum en onder andere de volgende bezienswaardigheden bezocht:

De Kathedraal

De kathedraal van Sevilla, Catedral de Santa María de la Sede, de 2 na grootste kerk van de wereld en de grootste Gotische kathedraal. Een prachtige kerk en vanaf de Giralda toren heb je een mooi overzicht over de stad. een must see als je in Sevilla bent.

Het Alcazar

Het Alcazar, het koninklijk paleis in Sevilla, een prachtig mooi Moors gebouwencomplex, midden in de stad met haar prachtige tuinen.

Plaza de toros

Het Plaza de Toros de la Real Maestranza, zoals de arena officieel heet, is de grootste stierenvechtersarena in Spanje. Nu kun je van alles zeggen over en vinden van stierenvechten, maar indrukwekkend is het wel wat je hier ziet. Vooral die combinaties van kleuren, afgezet tegen de strakblauwe luchten, spreken me zeer aan.

Museo de Bellas Artes

Verrassend mooi en gratis museum met vooral schilderkunst vanaf de middeleeuwen tot de 20e eeuw. Het museum wordt wel gezien als één van de belangrijkste van Spanje.

De wijk Triana

Gezellige wijk aan de overkant van de Guadalquivir. Het is echte volkswijk, je zult hier niet zoveel bezienswaardigheden treffen, maar je leeft hier echt op straat en met de markt, de vele bars en restaurantjes is het er beregezellig.

Setas de Sevilla

De paddestoelen van Sevilla. Ga er vooral naar toe als het donker is. De betoverende sfeer en het prachtige uitzicht staan garant voor leuk avondje uit. Na afloop ga je natuurlijk ergens in omgeving eten en drinken.

Plaza de España en het parque de María Luisa

Heerlijk plein en park om in rond te hangen, te wandelen of hard te lopen. Het plein vol met kunstenaars, koetsen die af en aan rijden, flanerende Spanjaarden, geroosterde kastanjes. I love it.

Casa de Pilatos

Een van de mooiste paleizen in Sevilla.

Zie ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.