Salento

Salento

Nadat we, gedwongen door een lichte infectie van de darmen bij Ewout, een dag langer moest blijven in Bogotá, zijn we met een zeer luxe bus naar Salento gegaan. Een tochtje van 300 kilometer, waar we uiteindelijk een complete dag zoet mee waren. Maar het was de moeite waard. De reis voert dwars door twee bergruggen van de Andes heen, met mooie uitzichten.

Aan het einde van de middag arriveerden we in Salento. Een alleraardigst plaatsje, wel erg toeristisch, maar zeer gezellig. De volgende dag hebben we een koffietour gedaan.

Met een Willy (jeep) word je met z’n tienen vervoerd naar een plantage, waar op een leuke manier wordt uitgelegd hoe het productieproces van koffie er uit ziet. Erg interessant, maar het mooiste is toch wel dat je zo ook een goed beeld krijgt van het landschap. De koffie is er trouwens ook erg lekker.  

De dag erna hebben we een hike gedaan door de Cocora vallei. Een prachtige wandeling door een  schitterend landschap met enorme palmbomen. 

Halverwege de hike kom je bij een kolibrie farm aan. Prachtig gezicht al die vogels die hier vrij rondvliegen.

De hike zelf was nog niet echt eenvoudig. De combinatie van de hoogte waarop je zit en het stijgingspercentage is voor ons polderbewoners niet altijd even gemakkelijk. De dames haakten dan ook al relatief snel af.   Nu zitten we in Manizales. We gaan daar morgen een vulkaan op 4300 meter hoogte en hot springs bezoeken. Gelukkig niet per voet.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.