Hardloopgear

Hardloopgear

Schoeisel

Mijn eerste hardloopschoenen waren van het Saucony. Man, wat vond ik die schoenen lelijk. Dit was denk ik toch al gauw zo’n 25 jaar geleden. Ze zaten echter wel lekker. Hardlopen heb ik toen niet echt doorgezet. Ik vond er niet veel aan, was regelmatig geblesseerd en vergeleek het te vaak met voetbal, een echte teamsport. Ja, en dat is hardlopen duidelijk niet.

stapel hardloopschoenen

Zo’n 20 jaar later besloot ik toch maar om weer een hernieuwde poging te wagen. Ik was inmiddels al wel veel aan het sporten in de sportschool, m.n. spinning, maar ik merkte dat ik daar conditioneel, maar ook qua gewicht, er niet echt op vooruit ging.

Ik besloot het meteen wel goed aan te pakken, dus met goed schoeisel en in eerste instantie ook met behulp van Evy.

Schoeisel schafte ik aan in de Hardloopwinkel. Daar werd ik perfect geholpen. Via hen kwam ik in aanraking met het merk Hoka One One en daar loop ik nog steeds op. Inmiddels ben ik al met mijn 8e paar bezig en nog steeds helemaal tevreden. In de tussentijd heb ik een klein uitstapje gemaakt naar ON-running. Ook geen verkeerde schoen, maar ik gebruik haar nu vooral voor wandeltochten.

De hoka’s die ik nu gebruik zijn de Clifton 6 en 7. De 7 meestal voor de langere afstanden en de wedstrijden. De 6 voor de korte afstanden.

Daarnaast heb ik nog trailschoenen, ook nog van het merk Hoka. De Speedgoat.

Kleding

Voor kleding heb ik niet al te hoge eisen. Ik heb hardloopshirts genoeg. In de zomer loop ik het liefst in een hemdje/shirtje. In de winter gebruik ik een goed thermoshirt met daarover een hardloopshirt of een jack van het merk Rukka.

Het liefst loop ik in niet al te grote broek. Ik loop nu in een nike short. Deze zit perfect en voor de gelletjes etc. heb ik een Nathan belt.

Tijdens de marathon Valencia

Ik loop met compressiesokken van het merk Compresssport. Heel charmant, maar ja, ik heb het gevoel dat het voor mij werkt, dus …

Sporthorloge

ik loop tegenwoordig met de Garmin Forerunner 645M. Een prima sporthorloge met muziekfunctie, waar ik trouwens niet heel veel gebruik van maak.