Dag 1: Van Gouda naar Arusha

Dag 1: Van Gouda naar Arusha

De dag vroeg, erg vroeg begonnen. Voor de klok wakker geworden en om 6 uur stond de taxi voor de deur. In no time waren we op Schiphol, bagage afgeven (inchecken hadden we thuis al gedaan) en om 5 over 7 zaten we al aan de koffie en waren we douane al voorbij.
Bij internationale vluchten dient u 3 uur van te voren aanwezig te zijn. Hou rekening met lange wachttijden bij de incheckbalies en bagage-afgifte punten. Niet dus.
Dat werd dus een paar uur rondlummelen op Schiphol. Beetje koffie drinken, krantje erbij, rondhangen in de tax-free shops. Uiteindelijk wordt het dan vanzelf wel 9 uur. Tijd om naar het vliegtuig te gaan.
De vlucht naar Arusha ging voorspoedig. Entertainment aan boord. Dus mooi twee films bekeken, waaronder Intouchables, een aanrader. Ik heb zitten huilen van het lachen, tot afgrijzen van mijn dochter, die contant een schokkende vader naast zich zag.
Half 8 in de avond landden we uiteindelijk op Kilimanjaro Airport. Het was al totaal donker, dus veel van de reis naar Karama lodge hebben we niet meegekregen. Nadat we de bagage naar onze appartementen hebben laten brengen (denk maar niet dat je de tassen zelf mag dragen), hebben we nog even een biertje en een milkshake gedronken in de bar. Tegen half twaalf ons bed opgezocht en langzaam in slaap gevallen. Dat viel eerst nog niet mee. Afrikaanse muziek steeg luid uit het dal op richting onze lodge. En toen eenmaal de rust was ingetreden, hoorde je toch allerlei geluiden uit het bos om je heen. Waren het vogels of toch apen? De honden waren in ieder geval luid en duidelijk aanwezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.