December, maand van de lijstjes, Fatoumata Diawara

December, maand van de lijstjes, Fatoumata Diawara

Eigenlijk heb ik geen lijstjes, bedenk ik me nu, terwijl het landschap druilerig aan mij voorbijschiet.
De Veluwe is nat, somber en grauw. De regen tikt onophoudelijke op de ramen. De trein is leeg.
Het wordt tijd om mijn favoriete Afrikaanse cd van dit jaar te openbaren.
En dat is geworden, tromgeroffel…..

Fenfo van Fatoumata DiawaraEen prachtige wereld cd van deze mooie, kleurrijke en fascinerende Malinese zangeres, die onder andere samenwerkte  met Bobby Womack, Damon Albarn, Herbie Hancock, Roberto Fonseca en Flea. Niet de minsten.

Fenfo betekent letterlijk ‘íets te zeggen’. En ondanks het feit dat ik de taal totaal niet machtig ben, grijpen de ritmes, haar stem, het zweverige mij meteen bij de keel en ze laten me niet meer los. Een heerlijke plaat. Laat het buiten maar regenen. Zet deze muziek op en de zon gaat schijnen.

Neem ook eens een kijkje op haar prachtige website
Als je dan nog niet overtuigd bent, dan weet ik het ook niet meer.
Beluister haar, lieve volgers!

Komend jaar treedt ze weer op in Nederland. 7 februari bv. in het Paard in Den Haag. Ik ben er zeker bij aanwezig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.