Foto’s Afrika Festival 2019 zaterdag

Foto’s Afrika Festival 2019 zaterdag

Harouna Samake (Mali)

Harouna Sameke is een virtuoos op de N’goni, de traditionele luit uit Mali. Hij speelde bij de legendarische Salif Keita, die ik een paar weken geleden nog heb zien optreden in Carré. Het was een mooi optreden en voor ons een prettig begin van het festival. 

Viviola (Benin)

Groep uit Benin, enthousiaste band, maar de muziek beklijfde niet echt. 


Santrofi (Ghana)

Ghanese highlife. Altijd leuk, maar ook niet meer dan dat. Beetje rommelig concert.

Fatoumata Diawara (Mali)

Hier keek ik echt naar uit en ze maakte het uiteindelijk ook wel waar. In het begin had ze wat problemen met de afstemming van de muziek -daar hadden alle bands last van – maar gaandeweg het optreden viel alles op zijn plek. Heerlijk optreden van een geweldige artiest met een superstrakke begeleidingsband. Hoogtepunt was het feestje met de kinderen op het podium. Wat een enthousiasme en emotie. Heerlijk. Zou het komen door haar zwangerschap?


Orchestre Afrisa International (DR Congo)

Hommage aan de koning van de rumba Tabu Ley Rochereau. Dit was toch wel een rommelig concert, maar toch ook wel speciaal. de speciaal voor dit optreden gevraagde frontzanger kreeg geen visum van Frankrijk, dus kwam ook Nederland niet in. De overige bandleden losten dit wel op, ervaren als ze zijn. Het optreden was leuk, maar er ontbrak wel duidelijk een echte leider, frontman. Ik heb me ook vermaakt met de entourage rondom deze band. Wat een mannetjes.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.