Dag 4: Van Arusha naar Tarangire national park

Dag 4: Van Arusha naar Tarangire national park

Vandaag een geweldige dag meegemaakt. Na een sober ontbijt, ditmaal zonder worst en spek, maar met witte bonen, gingen we eerst naar Arusha. Inkopen doen voor onderweg en nog op zoek naar een laadsnoertje voor de camera van Jannie. (10 kabeltjes mee, maar geen een past) Leuk om even de sfeer te proeven bij het busstation van Arusha. Niet te vergelijken met 10 uur in de ochtend in Nederland, waar je een kanon kunt afschieten. Wat een levendigheid. Veel winkels zijn gesloten, maar de straathandel kwam al op gang, veel kerkgangers ook, die in hun beste klofje en met de bijbel in de hand, naar de kerkdienst gingen. Heerlijk om te zien en te beleven, het is staren en aangestaard worden. Nadat we alle inkopen hadden ingeslagen gingen we op weg naar Tarangire. De weg was uitstekend en halverwege zijn we gestopt bij een echte markt, midden in het masai gebied. We werden meteen aangeklampt door marktkooplui, met allerlei snuisterijen. Natuurlijk wel wat gekocht en echt wel afgedongen, maar ik weet zeker dat we er ingetuind zijn. Verder was het fascinerend om te zien hoe het vee verhandeld werd en wat ze daar allemaal verkopen, tot sandalen gemaakt van autobanden.
Nadat we de markt verlaten hadden, was het nog een klein eindje naar het park. Eerst gingen naar de lodge, Tarangire Safari Lodge. Een werkelijk prachtige lodge gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht op het park. We hebben daar twee geweldige tenten (kennen jullie de film Out of Africa?) en vanuit de tent zie de zebra’s, olifanten, gnoes en andere beesten rondlopen. De olifanten stonden zelfs op 25 mr van onze tent en 10 mr vanaf waar wij stonden. Wat een belevenis.
Terwijl de dames gingen zwemmen, gingen de mannen dieren spotten.
Om 4 uur werden we weer verwacht bij onze jeep. Een eerste wildrive door het park stond op het programma. En wat een prachtig park. Veel dieren gezien, waaronder onze eerste leeuw (rug en staart), twee vechtende giraffes, veel en prachtige vogels, kortom te veel om op te noemen.
Op het moment dat ik dit zit te tikken is de avond ingevallen, het diner staat op ons te wachten, en als dat net zo goed is dan de lunch, dan ben ik een zeer tevreden mens!!

Ik zeg proost, een heerlijke witte wijn en de vrouw een pilsje, lekker traditioneel gezinnetje, nietwaar en tot de volgende keer en dan met een foto.

5 gedachten over “Dag 4: Van Arusha naar Tarangire national park

 1. Jambo

  Ziet er allemaal goed en spannend uit. Wij hebben ondertussen de vakantie naar Duitsland geboekt. Verschil moet er zijn. Wij lopen in iedergeval niet het risico dat er een olifant voor de deur van ons huisje zit.. Hooguit een dikke Duitser in een vette Mercedes. Heel veel plezier nog voor de rest van de vakantie.

  Gr. Coen, Silke, Jolanda en Johan

 2. Hallo allemaal. Wat een belevenissen en ervaringen doen jullie op. Voor jou Bart is er nu veel veranderd in al die jaren?
  Heel veel plezier zog samen, we houden jullie blog in de gaten.

  Groetjes,

  Poppe Gea Anouk Nadieh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.